Ik ben geen culinair genie dus ik heb dit recept niet uit mijn mouw geschud. De inspiratie voor dit recept komt van ah.nl

Ingredienten

Voor 4 personen kan je de volgende ingredienten en aantallen aanhouden:

  • 1.25 liter kippenboulion (2 tabletten)
  • 125 gram spekreepjes
  • 100 ml droge witte wijn (of pak gewoon de kleinste fles in de supermarkt)
  • Een courgette
  • Een ui
  • Paddestoelen voor pasta of gewoon kastanje champigons
  • 75 gram parmasaanse kaas (stuk)
  • 300 gram risotto rijst
  • 1 a 2 teentjes knoflook naar smaak

Veel groentes en weinig vlees is wel een beetje controversieel in de hackerspace. Gooi bij klachten gewoon de andere helft van het pakje spekjes er ook bij ;).

Gereedschap

  • Koekenpan
  • Hapjespan
  • aardappel kook pan? (Kleinere diameter dan hapjespan om de kippenboulion in te koken.)
  • Soeplepel

Bereiding

  1. Kook het water voor de kippenboulion. Gooi de tabletten erin en zet het op een aparte plaat om het warm te houden.
  2. Terwijl het water aan het koken gebracht wordt kan de ui en de courgette gesneden worden.
  3. Bak de spekjes in de koekenpan tot dat ze gaar zijn. Schep ze eruit en zet ze apart.
  4. Bak in de zelfde koekenpan de uien, courgette en paddestoelen tot ze gaar zijn.
  5. Gooi de inhoud van de koekenpan in de hapjes pan en gooi de risottorijst erbij. Bak tot de rijstkorrels glazig zijn.
  6. Giet de witte wijn in de hapjespan en roer tot het allemaal is opgenomen door de rijst.
  7. Giet een soeplepel met kippenboulion in de hapjes pan en roer tot het is opgenomen. Herhaal dit tot de kippenboulion op is.
  8. Rasp ondertussen de parmasaanse kaas.
  9. Als de rijst gaar is gooi de kaas door de rijst en roei goed door.
  10. Gooi de spekjes er door heen en roei nogmaals goed.
  11. Laat het nog heel even 3 min. koken en het is klaar!

Geniet van je risotto! :D